Visites guiades al Monestir de Sant Cugat2019-03-13T11:04:27+01:00

Project Description

Visites guiades al Monestir de Sant Cugat

Visites guiades al Monestir de Sant Cugat

T’aconsellem que descobreixis la visita guiada el Monestir de Sant Cugat, el més poderós del Comtat de Barcelona per comprendre la seva importància arquitectònica, artística i històrica. Però a més, t’hem preparat unes experiències perquè gaudeixis de l’abadia benedictina a la llum de la lluna: una combinació de visites temàtiques i concerts pel mes de juny, i nits de llegendes a l’agost. Recorda reservar la teva visita.

El Monestir de Sant Cugat va ser el monestir més poderós del comtat de Barcelona. Va tenir un paper clau en la reconquesta de les terres catalanes als musulmans i  va arribar a ser un dels feus medievals més poderosos. El Monestir de Sant Cugat jugà un paper rellevant en la vida eclesiàstica i política de la història medieval de Catalunya.

Amb aquesta visita guiada descobriràs un dels claustres més importants d’Europa en escultura romànica, considerat pels monjos el paradís a la terra. Coneixeràs  personatges claus en la història del Monestir i de Catalunya. Gaudiràs d’una de les esglésies on es pot observar millor la tradició del romànic al gòtic, podràs passejar per sobre els absis i pujaràs fins al campanar per contemplar unes vistes esplèndides de Montserrat, el Montcau i Collserola .

Si vols saber-ne més,  llegeix a la secció Novetats “Què fer aquest dissabte? Descobreix la nova visita guiada del Monestir de Sant Cugat”

Data: De novembre fins al març les visites són els dissabtes a les 10 h al mati.
Durada: 1 h 30 minuts
Idioma: català
Punt de trobada: a les 10 h a l’Oficina de Turisme.
Preu general: 5 € per persona (menors de 7 anys, gratuït)

La visita Impro-claustre del Monestir de Sant Cugat no té guions previs, només algunes regles de joc que, barrejades amb l’atzar i la improvisació del guia, generen una visita única a través de la iconografia dels capitells del Claustre. És una visita que no es tornarà a repetir, serà exclusiva pel grup, perquè són els mateixos visitants els que marquen els temes que explicarà el guia.

Dates: tots els diumenges  a partir del 7 d’abril
Durada:1 h
Idioma: català
Punt de trobada: a les 12 h des del Claustre del Monestir de Sant Cugat
Preu: 5 € per persona (menors de 7 anys, gratuït)

Regala’t una experiència única i exclusiva. Gaudeix d’una visita temàtica i d’un petit concert de música clàssica al Claustre els capvespres de juny.

Concert de Limos quartet al Monestir de Sant Cugat

Divendres 1 de juny

El dia a dia dels monjos a través del Costumari del Monestir i el concert de Limnos Quartet

Concerts al Monestir de Sant Cugat

Dijous 7 de juny

Visita els capitells bíblics del Claustre i el concert La melodia en el temps  a càrrec de Patrícia de No, flauta i Manuel Sánchez, guitarra.

concert al claustre del Monestir de Sant Cugat

Divendres 15 de juny

L’evolució arquitectònica del Claustre i el concert El silenci del violoncel, a càrrec de Pau Codina, violoncel.

Concerts al claustre del Monestir de S

Divendres 22 de juny

Iconografia dels capitells del Claustre i el concert Mozart i l’Octet de vent, a càrrec de solistes de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat.

Durada: 1 h 30 min
Idioma: català
Punt de trobada: a les 20.30 hores a l’Oficina de Turisme
Preu: 15 € per persona (menors de 7 anys gratuït)
Promoció: 4 concerts 30 €. Venda anticipada al maig.

Visitar el Monestir de Sant Cugat de nit és tota una experiència. La foscor, el majestuós silenci i els fets que van passar entre les parets mil·lenàries d’aquest Monestir són l’escenari perfecte per passar una nit d’estiu molt especial. Viuràs històries de vida i mort, de lluita entre el bé i del mal, de barreja entre la cultura pagana i cristiana, i de fests reals i llegendaris. Després d’aquest viatge entre ombres, serà el moment de descansar mentre prens una copa de vi de piment i dolços que feien els monjos.

Dates: Els dissabtes: 4, 11, 18 i 25 d’agost
Durada:1 h 30 min
Idioma: català
Punt de trobada: a les 22 h a l’Oficina de Turisme
Preu: 15 € per persona (menors de 7 anys, gratuït)

Cada primer diumenge de mes es realitza una visita guiada i gratuïta a les onze del migdia.  No cal fer reserva prèvia.

Data: primer diumenge de mes
Durada: 1 h
Punt de trobada:  a les 11 h a l’entrada del Claustre
Preu: gratuïta

El calendari festiu pauta el cicle de la vida i es renova en cercle cada any. Es basa en tradicions ancestrals refoses amb les pròpies del cristianisme que encara avui mantenim. Els monjos de Sant Cugat vivien aquest calendari d’una manera especial. La celebració al Monestir prenia forma en la litúrgia de les hores, els rituals i els àpats. Ens parla de tota una concepció del món, de l’organització dels monjos, dels espais monàstics i dels símbols que s’hi troben al seu art. Un programa de visites entorn a algunes de les nostres festes ens duran des de l’origen d’aquestes tradicions del cercle de l’any, al seu significat al monestir i també a la seva versió popular:

  • Tots Sants i Dia de Difunts. Propera visita: 1 de novembre, 12 h.
  • El cicle de Nadal. Propera visita:22 de desembre, 12 h.
  • El cicle de Pasqua. Propera visita:entorn Setmana Santa de 2019
  • Els sants de l’estiu: Sant Joan, Sant Pere i Sant Cugat. Propera visita: a finals de juny de 2019
  • Els monjos i la Verge. Propera visita: a inicis de setembre de 2019

Museu del Monestir
Dirigit al públic general (+ 12)
Inscripció prèvia al 936759951 o [email protected]