Vols tenir tota la informació sobre les millors activitats que es portaran a terme a Sant Cugat per Setmana Santa? Si la teva resposta és sí, aquest és el teu post. Una mica més a baix trobaràs tots els detalls de les millors propostes i activitats d’aquesta Setmana Santa una mica especial.T’hi esperem amb totes les mesures de seguretat i higiene.

El festival Lumínic de Sant Cugat

El festival LUMÍNIC, el festival de fotografia de Sant Cugat, torna amb 23 exposicions i s’erigeix en l’epicentre de la fotografia contemporània a Catalunya. Aquesta oferta cultural és una proposta superinteressant per a realitzar aquesta Setmana Santa.

Després de la cancel·lació de l’edició 2020 del festival, LUMÍNIC torna a inundar sales expositives, places i jardins de Sant Cugat, des del 18 de març al 2 de maig, i arriba per primer cop a Barcelona. Els conceptes derivats de la física quàntica al voltant dels universos paral·lels i els viatges en el temps inspiren aquesta edició, amb 23 mostres fotogràfiques, d’autors consagrats i d’emergents.

Enguany les exposicions que es presentaran en el marc del LUMÍNIC giren al voltant del concepte de multivers, un terme de física quàntica per definir el conjunt de molts universos existents. De vegades, els diferents universos del multivers reben el nom d’universos paral·lels.

El multivers comprèn tot allò que existeix físicament: la totalitat de l’espai i el temps, totes les formes de matèria, energia i quantitat de moviment i les lleis físiques i constants que les governin.

A partir d’aquesta definició, LUMÍNIC ha establert la base argumental de la present edició, basada en la creació de realitats paral·leles a partir de la fotografia, treballant temes com les diferents capes de la realitat, la concepció de l’espai-temps, la generació de realitats alternatives i la imatge latent, entre d’altres.

A la pàgina de l’exposició Lumínic trobareu tota la informació sobre exposicions i activitats relacionades!

luminix

Setmana Santa al Monestir de Sant Cugat

Descobreix la història del Monestir i els seus espais més desconeguts a través de dues visites guiades diferents i molt interessants. Per aquesta Setmana Santa podràs descobrir els entrellats del monument i la seva evolució històrica i arquitectònica.

Monestir de Sant Cugat, el més poderós del Comtat de Barcelona

Dissabtes,  a les  10 h

Els matins es converteixen en una visita exclusiva que et permetrà passejar pràcticament en solitari per l’interior del Monestir de Sant Cugat i de l’Església. Descobriràs la història del Monestir més poderós del comtat de Barcelona i la simbologia del seu magnífic claustre, el més important d’Europa en escultura romànica.

Claustre del Monestir. Coneix les històries que amaguen els capitells

Diumenges,  a les 12  h

El Claustre  del Monestir de Sant Cugat és l’indret on les pedres parlen. La visita que proposem no té guions previs, només algunes regles de joc que, barrejades amb l’atzar i la improvisació del guia, generen una visita única a través de l’eix iconogràfic dels capitells del Claustre. És una visita que no es tornarà a repetir, serà exclusiva pel grup, perquè són els mateixos visitants els que marquen els temes que explicarà el guia.

Façana de l’església_Monestir de Sant Cugat

Un diumenge diferent a Mercantic per Setmana Santa

Un altre pla que no et pots perdre és un diumenge a Mercantic. Cada diumenge es realitza el Mercat de Brocanters  amb objectes de tota mena que et transportaran a dècades passades. També hi trobaràs actuacions musicals i una bona oferta gastronòmica.

Podràs descobrir un lloc molt especial i únic, una vila vintage on podràs comprar antiguitats, objectes curiosos i de col·leccionista, gaudir de la seva oferta gastronòmica, de les exposicions i de l’animació dels caps de setmana. Torna a gaudir dels mercats i descobrir tresors a Mercantic per Setmana Santa.

FOTO:MANÉ ESPINOSA. MERCANTIC

Fins aquí les propostes a realitzar aquests dies festius a la ciutat, esperem que gaudiu amb responsabilitat d’aquests dies de festa primaverals de Setmana Santa a Sant Cugat.