El dia de les roses i els llibres s’apropa a la ciutat de Sant Cugat, si voleu conèixer totes les activitats i programacions plantejades per Sant Jordi a Sant Cugat aquest és el vostre post.

Aquest any la programació per Sant Jordi s’allargarà dues setmanes per reactivar la cultura i el comerç local. La ciutat comptarà amb més d’una trentena d’activitats per a tots els públics, del 10 al 25 d’abril, que serviran per posar en relleu el poder de les lletres en tota mena de manifestació artística.

Sant Jordi a Sant Cugat

Enguany les parades de llibres i de roses només estaran davant dels comerços que s’hi dediquen professionalment, complint totes les mesures de seguretat.

Respecte a les activitats i actes programats, l’Ajuntament, en col·laboració amb diverses entitats santcugatenques, ha elaborat una extensa programació per celebrar la Diada de Sant Jordi, amb una àmplia oferta cultural en equipaments d’arreu de la ciutat i adreçada a tot classe de públic.

Durant dues setmanes, del 10 al 25 d’abril, es podrà participar en espectacles familiars, tallers per a joves, contacontes, recitals poètics, concerts, xerrades, exposicions, presentacions de llibres, taula d’escriptors i escriptores o mostres de cultura popular i tradicional. Totes les activitats es faran seguint la normativa vigent del Procicat pel que fa a l’accés, l’aforament, les distàncies de seguretat, l’ús de mascareta, etc.

Activitats per Sant Jordi a Sant Cugat

Per tal de poder arribar a tots els públics, s’han plantejat una sèrie d’activitats per a totes les edats i gustos.

Com és dèiem anteriorment, per complir amb el pla d’actuació del Procicat, només s’han autoritzat les parades de llibres i roses davant dels comerços que s’hi dediquen professionalment i que hauran de complir amb totes les mesures de seguretat. Per tant, no hi haurà les paredes d’entitats, centres d’educació i altres particulars que en la Diada omplien places i carrers de la ciutat.

La imatge de Sant Jordi 2021, obra de la il·lustradora Patricia Herreruela, ha volgut donar el protagonisme a les llibreries, un sector també afectat per la pandèmia. En aquest sentit, com a mostra de suport, l’Ajuntament facilitarà a les llibreries de Sant Cugat unes bosses on poder lliurar els llibres adquirits.

sant jordi

Autora: Lali Puig

Taula d’escriptors per Sant Jordi

La taula d’escriptors, organitzada pel Tot Sant Cugat, reapareix aquest cop a la rambla del Celler. Aquesta 8a edició es farà el dissabte 17 d’abril, de 17:30 h a 20 h, amb la participació d’una cinquantena d’autors i autores que signaran els seus llibres.

Activitats familiars

Les activitats per al públic familiar seran les protagonistes per la Diada de Sant Jordi amb la programació de l’hora del conte, un espectacle de màgia o tallers infantils a les tres biblioteques de Sant Cugat: biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona, biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori i biblioteca Central Gabriel Ferrater.

Públic Juvenil

En aquesta edició s’han volgut incloure activitats expressament dirigides al públic juvenil, com ara un taller per descobrir el món del lettering, un taller d’escriptura creativa o el concurs #InstaClaustre, amb la col·laboració de Cugat Mèdia.

Activitats al Monestir

Museus de Sant Cugat també s’hi sumen a la celebració de Sant Jordi amb diverses activitats al Monestir, com també ho fan les entitats de Cultura Popular i Tradicional amb una mostra de balls i música, a la plaça de l’U d’Octubre.

Llibres i poesia

En el marc de la Diada, es retrà homenatge al poeta Joan Margarit, poeta d’honor del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat 2013 i que va morir el passat mes de febrer, amb el recital de poesia “Acabant el Poema”, a càrrec de l’actor Pep Planas, al Celler Modernista.

La trobada de clubs de lectura de la ciutat, amb l’escriptor Jordi Lara i la moderadora Agnès Prats, posarà el punt final als actes de celebració de Sant Jordi 2021.

Per accedir a la gran majoria de les activitats presencials i gratuïtes caldrà tenir una invitació o haver fet una inscripció prèvia que permetrà el control de l’aforament i el seguiment de les mesures d’aplicació vigent per la Covid-19.

Exposició “Poemes visuals de Sant Jordi”

L’associació d’art de Sant Cugat Firart s’hi ha volgut sumar a la celebració de Sant Jordi amb l’exposició La Vitrina: poemes visuals de Sant Jordi, comissionada per Carolina Camañes, que es podrà veure a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, fins al 12 de juny.

FELIZ SANT JORDI | Hoy es 23 de abril: dia internacional del… | FlickrUn Sant Jordi musical a Sant Cugat

El Celler Modernista acollirà el concert de swing amb l’Orquestra Moderna Fusió i un altre escenari serà la plaça de l’U d’octubre, amb el matí musical d’Aula de So, un concert de sardanes a càrrec de Cobla Principal del Llobregat, i també la música de diferents entitats de cultural popular i tradicional. La plaça d’en Coll acollirà l’actuació de Teatre Musical, a càrrec l’Aula de So.

I no pot faltar a la cita el tradicional concert de Sant Jordi a càrrec de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, que es farà al Teatre Auditori el divendres 23 d’abril, a les 20 hores.

Concurs de microrelats

Un any més, i ja en van 14 edicions, Cugat Mèdia organitza el concurs de microrelats on poden participar persones des dels 12 anys amb un text de màxim 10 línies en font Arial a cos 12, amb un títol, un pseudònim i les dades de contacte que s’haurà d’enviar a santjordi@cugat.cat

El concurs compta amb set categories: quatre en llengua catalana; joves A (de 12 a 14 anys), joves B (de 15 a 17 anys), adults (a partir de 18 anys) i les categories de castellà, anglès i francès.

Enguany, com a novetat, hi ha una nova categoria a Instagram, en col·laboració amb el Museu de Sant Cugat, que consisteix a penjar una fotografia a Instagram feta al Claustre del Monestir amb un text creat a partir de què els suggereixi la imatge, amb una extensió màxima de 20 línies i la menció a @cugatmedia i @museu_sant_cugat

A l’edició especial de l’any passat, dedicada als afectats per coronavirus, es van presentar prop d’un centenar de textos que es van fer arribar a totes aquelles persones que estaven patint per la malaltia, des de personal sanitari dels centres de Sant Cugat i la Mútua de Terrassa, fins a pacients ingressats a les UCI del mateix hospital Universitari Mútua de Terrassa i l’Hospital General de Catalunya.

Fins aquí el post de Sant Jordi 2021!

Recordeu, bon Sant Jordi i Santa Creu, hi haurà vi pertot arreu!

Sant Jordi 2013 (5) | 23 de Abril , día del libro , de la ro… | Flickr