Us proposem unes activitats familiars gratuïtes molt xules pels carrers de Sant Cugat! Es tracta d’un repte en família que hem anomenat Famílies Exploradores, rutes per Sant Cugat. En altres paraules, 5 rutes turístiques familiars per la ciutat, on els nens i nenes són els protagonistes.

Famílies Exploradores, una ruta per a tota la família

Podreu gaudir de diferents rutes que us permetran descobrir els principals atractius de la ciutat, gaudint del patrimoni natural i cultural de la vila.

En què consisteix Famílies Exploradores, ruta per Sant Cugat?

A continuació us expliquem el contingut i la història de l’activitat. Es tracta de 5 rutes temàtiques diferents i 17 activitats de tota mena que formen una gran ruta de 15 km. Tot això acompanyat d’un quadern d’activitats perquè les nenes i els nens puguin realitzar a cada punt de la ruta.

Volem que vingueu a descobrir la nostra màquina del temps i que us agafeu fort, perquè en aquest viatge aprendreu a estimar la ciutat! Farem parada al Modernisme, descobrirem els secrets dels museus de la ciutat, els animalons amagats pels parcs urbans i anirem a parar al temps dels avis.

On podem recollir el material?

Us podeu adreçar a l’Oficina de Turisme a buscar el material necessari per gaudir d’aquesta aventura. Us donarem un mapa, uns binocles un llapis i un quadern. Ja ho teniu tot? Doncs som-hi!

Les Rutes, 15 km de diversió i 17 activitats

La proposta consta de 5 rutes temàtiques que s’escampen per tota la vila, us animeu a descobrir-les? Més de 15 km de diversió en família!
Ara us explicarem una per una les rutes, aquestes estan pensades per fer-se en dies separats. També volem especificar que els espais amb entrada de pagament es poden visitar per dins o només observar-se des de fora, aquesta decisió la deixem en les vostres mans.

Ruta vermella – El Modernisme

La primera ruta cercarà el Modernisme divers de la ciutat amb els nens de manera didàctica i divertida visitant el Mercat Vell, el Museu Celler Modernista i la Casa Armet.

Ruta taronja – Els Museus

Amb la segona ruta visitaràs els espais de cultura i museístics de la ciutat, tals com: Museu del Monestir, la Casa- Museu Cal Gerrer, el Museu Celler Modernista, el Museu Grau Garriga i el Museu del Còmic

Ruta violeta – Viatge al passat

A la tercera proposta fareu un viatge al passat pels punts més emblemàtics de la ciutat, una nova forma de redescobrir espais. Visitareu el Museu del Monestir, la Casa- Museu Cal Gerrer, les voltes del c/Major, el Mercat Vell, el Pont de Can Vernet i Mercantic.

Ruta turquesa – Els indrets verds

La penúltima ruta tracta els espais verds de la ciutat dels parcs, tota una experiència per viure la natura en família. Podreu visitar els Jardins del Monestir, el Parc de Can Vernet, el Parc Turó Can Mates, el Parc Ramons Barnils, el Parc Arboretum, el Pi d’en Xandri, el Parc Pollancreda i el Parc Torrent Ferrusons.

Ruta blava – La Marató

Finalment, si no us decidiu i voleu visitar espais de tota mena, us hem preparat una superruta que engloba totes les anteriors. Amb aquesta podreu descobrir tots els espais més interessants i significatius de la ciutat.
No us ho perdeu i veniu a gaudir de Sant Cugat en família!
parc de can mates

Fotografia de Mané Espinosa