Sant Cugat del Vallès és a 15 minuts de Barcelona, però encara són molts els que no coneixen els seus reclams turístics. Entre ells, els bloguers de viatge, experts a recórrer món, que van gaudir de la infinitat de propostes que ofereix Sant Cugat. I què recomanen els bloguers de viatge després d’un dia de visita a Sant Cugat? Això és el que més va agradar al selecte grup de bloguers que van participar en elblogtrip #VisitSantCugat, que va tenir lloc el 12 de novembre passat.

Monestir de Sant Cugat

Per a Viajares, tot un veterà de la blogesfera de viatges en família, hi ha cinc atractius que mereixen una visita a Sant Cugat: el Reial Monestir de Sant Cugat, la secció sobre Marilyn Monroe al Museu de Cal Gerrer, el Mercantic, el Mercat Vell, i la natura que amaga el Parc Natural de Collserola. Són els mateixos atractius que recomana el bloc Destinos Actuales.

Manel i Maeva, de Viajando Nuestra Vida, a més d’aquestes cinc recomanacions, hi afegeixen tres activitats més que els va agradar fer a Sant Cugat: prendre un vermut i passejar per la llibreria El Siglo, agafar forces al restaurant Can Gula (també a Mercantic) i veure un partit de futbol femení. De fet, els va sorprendre molt la quantitat d’esdeveniments esportius que s’organitzen a la ciutat.

Mercantic

Desplaçar-se en bici elèctrica, fer una visita teatralitzada al Monestir de Sant Cugat o escoltar les anècdotes sobre Marilyn Monroe que explica el col·leccionista Frederic Cabanes és el que més va impactar la Tonia, l’artífex de Raconets. També li va sorprendre a la seva visita a Sant Cugat aprendre a fer pa a l’obrador de Bonaparte, al Mercat Vell.

Precisament, els amants del dolç no s’han de perdre aquesta visita a la fleca Bonaparte, on a més de veure com es produeix el pa poden tastar els segons millors croissants d’Espanya. Aquesta és una de les recomanacions de Xanxano i 3 viajes per a aquells que vulguin descobrir Sant Cugat del Vallès. Manel, autor de 3 Viajes, es va meravellar que hi hagi mitòmans de Marilyn Monroe que vénen des de l’altra punta del món expressament per veure la col·lecció sobre la diva que alberga el Museu de Cal Gerrer.

“Sant Cugat és un lloc perfecte per a un cap de setmana diferent”, opina la Victòria, bloguera de El próximo viaje. I és que, per a aquesta argentina radicada a Barcelona, el pintoresc nucli antic de Sant Cugat i la tranquil·litat que es respira a tota la ciutat són un perfecte reclam per a aquells que necessiten un descans de la marea turística de la Ciutat Comtal.

Tot això és el que recomanen visitar a Sant Cugat alguns dels bloguers de viatge. I tu, hi afegiries alguna cosa més?