Les baixes temperatures, les llums nadalenques il·luminant els carrers i els vianants abrigats entrant i sortint de les botigues atapeïdes ens indiquen, un any més, que ja és Nadal a Sant Cugat.

L’encesa de les llums l’1 de desembre va donar el tret de sortida a un conjunt d’activitats que s’allargaran fins al 7 de gener: fires, pessebres, música, teatre, esport, tallers, compres… Us expliquem què podeu fer per Nadal a Sant Cugat i per què enguany la campanya nadalenca serà més sostenible i saludable que mai!

Nadal a Sant Cugat 2017

Activitats per a petits i grans al Parc Ramon Barnils

Des del 27 de desembre i fins al 4 de gener, en horari d’11 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h, al parc Ramon Barnils s’instal·larà l’envelat, on hi haurà tallers, dansa, circ i també el tradicional Quinto de Nadal.

La plaça es convertirà en un espai lúdic en què les famílies gaudiran d’activitats i jocs populars. I si la gana fa acte de presència, podran matar el cuquet en algun dels food trucks que oferiran diferents tipus de menjars.

Nadal a Sant Cugat 2017

A la mateixa plaça hi haurà una carpa d’espectacles on es podran veure titelles, actuacions musicals, contes i moltes propostes més. En aquesta carpa, del 27 al 30 de desembre, també se celebrarà l’espai de lectura amb activitats dinamitzades “Petits! Grans! Llibres! de Nadal”. Els més petits de la casa també tindran el seu propi espai: es dirà 0-3 i s’hi programaran activitats adreçades a ells.

Nadal a Sant Cugat 2017

Patinatge sobre gel

El Nadal no seria el mateix si a la plaça de la Vila no hi trobéssim la fantàstica pista de gel. Aquesta atracció romandrà oberta fins al 7 de gener, tot i que amb algunes limitacions. Els dies 4, 5, de l’11 al 15 i del 18 al 22 i 25 de desembre, i 1 i 6 de gener, la pista tancarà al matí, mentre el 5 de gener tancarà a la tarda. El preu per 45 minuts de patinatge és de 7 euros, i el preu per a grups és de 5 euros. Ofereix lloguer de guants per 1 euro i cursets de 4 dies (1 hora de durada cada dia) per 50 euros.

Nadal a Sant Cugat 2017
Teatre al Monestir

Les darreres fredes nits de l’any són màgiques al claustre del Monestir de Sant Cugat, on se celebra “Pedra i sang”, una tragicomèdia musical basada en l’assassinat de l’abat Arnau de Biure al Monestir durant la missa del gall del 1350. Enguany es representarà sis vegades: una funció els dies 25 i 26 a les 20 h, i una doble funció els dies 27 i 28 de desembre a les 19 h i les 21.30 h.

Nadal a Sant Cugat 2017

La Cavalcada dels Reis d’Orient

Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran a Sant Cugat en helicòpter. Ho faran divendres 5 de gener a les 17 h al parc de l’Arborètum, on els rebrà l’alcaldessa i altres autoritats de la ciutat. Des d’allà iniciaran un recorregut pels carrers de la ciutat i està previst que adorin el nen Jesús a la plaça d’Octavià cap a les 20 h. Acabaran el recorregut a la plaça de Barcelona, des d’on faran un parlament i recolliran les cartes dels nens i nenes.

En paral·lel a aquesta cavalcada, a Sant Cugat se celebraran tres més el mateix dia i hora: una cavalcada a Mira-sol, una altra a La Floresta i una més a Les Planes.

Nadal a Sant Cugat 2017

Altres activitats nadalenques

Al marge d’aquestes propostes destacades, el programa de Nadal d’enguany oferirà fins a 170 activitats diferents! Tallers per a adults (d’arts florals, de cuina de tortells o de scrapbooking, per exemple) i per a infants (pintura, ceràmica, etc.), conferències amb temàtiques nadalenques, cantada de nadales, xocolatades, caga tió, competicions esportives… Si voleu conèixer en detall tot el programa, consulteu-lo aquí.

Nadal a Sant Cugat 2017

Un Nadal més sostenible

Passejar pels carrers del centre mentre mirem aparadors o apurem les compres d’última hora serà molt més agradable per als vianants, ja que enguany no hi haurà tants cotxes. Per pacificar el trànsit a la ciutat estan previstes diferents iniciatives:

Un bus llançadora. Aquest autobús us portarà al centre des dels aparcaments habilitats a l’avinguda Roquetes i a l’estació de Renfe a Coll Favà. Farà parada al Monestir i a la rambla del Celler, des d’on podreu accedir als eixos de vianants. Aquest servei serà gratuït.

Un aparcament de bicicletes. Aquells que us vulgueu desplaçar amb bici, us recordem que trobareu un aparcament habilitat al carrer de Cèsar Martinell.

Nadal a Sant Cugat 2017

Un trenet. Entre l’1 de desembre i el 5 de gener (excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre, i 1 de gener, que no circularà) podeu recórrer l’eix comercial amb el Sant Cugat Express, un trenet que tindrà origen i final a la plaça Octavià. L’horari del tren serà d’11 a 13.30 h i de 17 a 19.30 h. Els tiquets es regalen en efectuar una compra als establiments associats a Sant Cugat Comerç. A la nostre pàgina de Botigues de Sant Cugat podreu consultar els principals mercats y establiements.

Més espai per als vianants. El tram de la rambla del Celler entre la plaça del Celler i el carrer Francesc Moragas romandrà tallat al trànsit del 23 de desembre al 7 de gener.

Nadal a Sant Cugat 2017

Consells per gaudir d’un Nadal segur

Durant les setmanes de Nadal el centre s’omple de gom a gom i és convenient prendre algunes mesures. Cal tenir cura i estar pendents dels més petits, de la gent gran i de les persones amb impediments i/o dependents o amb necessitats especials. També és important seguir les instruccions de les autoritats i en cas d’emergència trucar al 112. En aquest enllaç trobareu més consells d’autoprotecció.

I no oblideu compartir el vostre Nadal a les xarxes socials amb l’etiqueta #nadalstc!

Bon Nadal!