Et proposem fer una ruta museística a través d’una selecció d’alguns dels nostres museus preferits de Barcelona i entorns. No hi estan tots, i pot ser que hi faltin algun dels més importants, però són una bona representació de la varietat i el coneixement que podem trobar dins la gran Barcelona. També pots complementar aquesta lectura amb el post de visites virtuals que recull altres museus de Barcelona.

Aquesta és la nostra selecció de Museus de Barcelona

En la nostra llista trobaràs des de grans museus, fins a petites joies per descobrir. Segur que aquesta llista podrà anar creixent amb els vostres suggeriments, anirem complementant-la a poc a poc. Ara com ara, et et mostrarem espais museístics molt variats, llocs perquè gaudeixis, per exemple: de les diferents disciplines artístiques del modernisme, coneguis artistes internacionals de la talla de Gaudí, Joan Miró i Frederic Marès, descobreixis artistes figuratius actuals, coneguis l’antiga època romana, o passegis per diferents èpoques històriques a través del Monestir de Sant Cugat i ,fins i tot, et puguis sorprendre amb un museu molt peculiar sobre la vida d’un dels mites mundialment reconeguts, com és el cas de Marilyn Monroe. Descobreix-los pas a pas.

Museu del Modernisme de Barcelona

Barcelona és coneguda mundialment pel modernisme, però no tots coneixen aquest museu. Aquesta institució privada t’ofereix un passeig per l’art de l’època modernista a Catalunya, en les seves diferents manifestacions i disciplines. Tota una col·lecció de peces que et mostren els mobles, pintures, escultures i arts decoratives de l’època.

Web: Museu del Modernisme
Adreça: carrer Balmes, 48, 08007 Barcelona

Museus de Barcelona - Museu del Modernisme

Museu Frederic Marès

El Museu Frederic Marès està situat en el cor del Barri Gòtic, en l’antic Palau Reial dels Comtes de Barcelona. Aquest museu et mostra, no sols l’obra de Frederic Marès, sinó la seva col·lecció d’escultura Hispànica, que va des de l’època antiga fins al segle XIX.

Web: Museu Frederic Marès
Adreça: plaça de Sant Iu, 5, 08002 Barcelona

Museus de Barcelona - Frederic Marés

Monestir de Sant Cugat – Museu del Monestir

No podria faltar en aquesta llista el monestir més poderós del Comtat, que alberga un claustre romànic excepcional, amb 114 capitells únics. Et recomanem que facis la visita bé amb l’audioguia, o bé, en cap de setmana amb una de les visites guiades. Acosta’t al museu ja que et permetrà conèixer algunes curiositats de la vida dels monjos i comprendre millor l’arquitectura del Monestir.

Web: Monestir de Sant Cugat
Adreça: plaça de Octavià, 1, 08132 Sant Cugat del Vallès · Barcelona

Museus de Barcelona - Monestir de Sant Cugat

Cosmocaixa

L’espai de Cosmocaixa ofereix més de 30.000 metres quadrats de divulgació científica. Un museu sorprenent i interactiu, que t’estimularà la participació i t’acostarà la ciència perquè la puguis comprendre de manera senzilla. T’ofereix gaudir del planetari, del bosc inundat o de la sala univers, també podràs fer un munt d’activitats i conferències que t’acosten sempre a la ciència.

Web: Cosmocaixa
Adreça: carrer Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona

Museus de Barcelona - Cosmocaixa

Casa Vicens

Casa Vicens era la casa d’estiu de la família Vicens. És considera la primera obra mestra de Gaudí. La casa va ser construïda entre 1883 i 1885 i va ser declarada patrimoni mundial per la UNESCO. Podràs visitar l’exposició permanent dedicada a explicar el context social, cultural i artístic. També realitzen diferents exposicions temporals.

Web: Casa Vicens
Adreça: carrer de les Carolines, 20-26, 08012 Barcelona

Museus de Barcelona - Casa Vicens

Joan Miró Foundation

La Fundació Joan Miró, és un espai dedicat a la difusió de l’obra de l’artista. Joan Miró va crear un llenguatge únic i molt personal, convertint-se en un dels artistes més influents del segle XX. En el museu pots trobar també altres obres actuals.

Web: Fundació Joan Miró
Adreça: parc de Montjuïc, 08038 Barcelona

Museus de Barcelona - Joan Miró

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Aquesta és una visita obligada si estàs a Barcelona, el museu recull una de les exposicions més excepcionals a nivell mundial d’art romànic. Si desitges treure-li el màxim profit a l’espai, és important que facis el recorregut amb la tauleta del museu. L’edifici construït per a l’exposició universal del 1929 ja mereix una visita, així com les magnífiques vistes que podràs observar de la ciutat Comtal.

Web: MNAC
Adreça: Palau Nacional, parc de Montjuïc, 08038 Barcelona.

Museus de Barcelona - MNAC

Museu Marilyn Monroe, Casa Museu – Cal Gerrer

La Casa Museu-Cal Gerrer és un museu molt singular. Es troba en un bell edifici situat en un raconet de la plaça Octavià, amb unes belles vistes al Monestir de Sant Cugat. És un museu privat en el qual podràs gaudir d’una exposició sobre Marilyn Monroe, es mostren objectes, publicacions i pel·lícules de l’artista. Tot això gràcies al gran col·leccionista Frederic Cabanas, artista, que també homenatja en les diferents sales del museu als artistes de la saga familiar. Tot amb una bella reconstrucció de l’edifici i interpretació expositiva.

Web: Casa Museu – Cal gerrer
Adreça: carrer Santiago Rusiñol, 60, (plaça de Octavià) · 08172 Sant Cugat del Vallès · Barcelona.

Museus de Barcelona - Cal Gerrer

Museu de Badalona – BAETULO

Passejar-te per una autèntica ciutat romana és el que ens ofereix el Museu de Badalona. Podem visitar les restes de les Termes i del Decumanus maximus, un dels conjunts arqueològics d’època romana més importants de Catalunya. En la seva exposició permanent mostra principalment peces de la Baetulo romana.

Web: Museu de Badalona
Adreça: plaça Assemblea de Catalunya, 1, 08911 Badalona, Barcelona.

Museus de Barcelona - Museu de Badalona

Museu Europeu d’Art Modern

Situat en el Palau Gomis, en una dels carrerons del barri del Born de Barcelona, s’exposa el millor art figuratiu contemporani. Aquest tipus d’art normalment no s’exposa en museus d’art contemporani, que s’identifica més amb l’abstracció i experimentació. És una molt bona proposta, que et recomanem.

Web: Museu Europeu d’Art Modern
Adreça: carrer de la Barra de Ferro, 5, 08003 Barcelona.

Museus de Barcelona - MAME

Museu Marítim de Barcelona

El Museu Marítim de Barcelona és un referent de la cultura marítima catalana i mediterrània. En la seva visita no solament gaudiràs d’un gran espai d’interpretació i difusió del món marítim, sinó que podràs veure el magnífic edifici que alberga el museu, les Drassanes Reals.

Web: Museu Marítim de Barcelona
Adreça: avinguda de les Drassanes, s/n, 08001 Barcelona.

Museus de Barcelona - Museu Marítim

Esperem que t’hagi agradat aquesta selecció i que organitzis la teva agenda per a visitar-los. Val la pena!