Avui us presentem un post molt especial per tal de celebrar els 2000 seguidors del nostre Instagram.

Ens fa especialment il·lusió compartir amb vosaltres aquests resultats i donar a conèixer els artistes que mostren el seu talent amb les representacions fotogràfiques del Monestir.

2000 seguidors a l’Instagram

Aquest post té la finalitat de recollir les fotografies més espectaculars i que més han agradat als nostres seguidors del nostre Instagram durant aquest temps.

A continuació, es presentaran de manera ordenada les fotografies seleccionades per ordre ascendent de “m’agrades”!
Voleu saber quines fotografies han estat les escollides? Estem expectant per compartir els resultats amb vosaltres i conèixer els millors fotògrafs del signe patrimonial de Sant Cugat, el Monestir.

Les fotografies d’Instagram amb més m’agrades

Seguidament es mostraren les 15 fotografies fetes i compartides pels nostres seguidors a les xarxes socials. A partir d’aquest post coneixerem el talent fotogràfic dels nostres visitants i espectadors, estem expectants per compartir-ho!

Número 15 – Setmana de Memòria I

El número 15 de les publicacions amb més m’agrades és una fotografia de finals del s. XIX.

Aquesta imatge es va encabir dins les publicacions de la segona Setmana de Memòria que es va realitzar el passat agost i va tenir un total de 181 m’agrades.

Com a curiositat, a la fotografia es pot apreciar com la porta i les finestres del Claustre es trobaven tapiades. També és possible apreciar les marques a les parets dels edificis que s’havien adossat a la sala capitular.

El compte que va compartir la fotografia és @fotosanticsantcugat, una pàgina especialitzada que proposa i mostra fotografies antigues de la població de Sant Cugat, la seva vida, arquitectura i costums passades.

Millors fotografies del Monestir de sant cugat 2020

Número 14 – Trendy Taste

El número 14 de les publicacions amb més m’agrades és una imatge de la influencer madrilenya @trendytaste a la porta de l’església del Monestir.

Aquesta imatge es va realitzar el passat 17 de juliol i va tenir un total de 186 m’agrades.

Com a curiositat, la portada de grans dimensions de la rosassa i la façana de l’església monàstica de Sant Cugat fa de l’edifici un dels més atractius del gòtic català.

Millors fotografies del Monestir de sant cugat 2020

Número 13 – Lluna plena i el Monestir

El número 13 de les publicacions amb més m’agrades és una imatge nocturna impactant de la lluna plena i el Monestir de la ciutat.

Aquesta fotografia es va realitzar el passat 7 de juliol i va tenir un total de 191 m’agrades.

La publicació la va realitzar @ra_moon.photos, un compte especialitzat en la fotografia nocturna i lunar. Ens encanta!

Millors fotografies del Monestir de sant cugat 2020

Número 12 – El Monestir capgirat

El número 12 de les publicacions amb més “m’agrades” és una curiosa imatge de la façana de l’església del Monestir capgirada vista des d’una bola de vidre. L’artista de la fotografia és @sariixpics, una fotògrafa amb una visió del món súper interessant!

Aquesta fotografia es va repostejar el passat 20 d’octubre i va rebre un total de 194 m’agrades.

Com a curiositat, el temple actual és el tercer que ha tingut el Monestir essent un compendi d’art romànic, gòtic i barroc. El primer temple va ser l’antiga església paleocristiana, on la tradició diu que es guardaven les relíquies del màrtir Cugat.Millors fotografies del Monestir de sant cugat 2020

Número 11 – Setmana de Memòria II

El número 11 de les publicacions amb més m’agrades és una imatge del Claustre del Monestir de l’any 1896. Com dèiem es tracta d’una fotografia de finals del s. XIX on s’aprecia el mal estat de conservació del claustre i les arcades romàniques.

Aquesta fotografia es va encavir dins les publicacions de la Setmana de Memòria que es va realitzar el passat juliol i va tenir un total de 196 m’agrades.

El compte que va compartir la fotografia és @fotosanticsantcugat, una pàgina especialitzada que proposa i mostra fotografies antigues de la població de Sant Cugat, la seva vida, arquitectura i costums passades.

2000 seguidors instagram

Número 10 – L’amic caní en un dia de pluja

El número 10 de les publicacions amb més m’agrades és una imatge animal molt especial. En aquesta es pot apreciar al nostre amic caní a la porta del Monestir i reflectit en un toll d’aigua després d’un matí de pluja.

Aquesta fotografia es va postejar el passat que es va realitzar el passat 29 de maig i va tenir un total de 199 m’agrades. La imatge va ser l’encarregada de comunicar als nostres visitants que el Monestir reobria les seves portes al públic després del temps de clausura de la primavera passada.

El compte que va publicar aquesta fotografia és @uri_fm, un apassionat del ciclisme i la natura que comparteix amb el seu gos totes les seves aventures.

2000 seguidors instagram

Número 9 – Dijous de Mercat

El número 9 de les publicacions amb més m’agrades és una imatge molt santcugatenca, es tracta d’una fotografia del dia de mercat a la plaça d’Octavià amb el Monestir de fons.

Aquesta fotografia es va repostejar el passat dijous 5 de novembre i va tenir un total de 203 m’agrades.

El compte que va publicar aquesta fotografia és @lourdes_carbonell1880, un perfil basat en la moda i els complements. Ens encanta!

2000 seguidors instagram

Número 8 – La llum de l’església del Monestir

El número 8 de les publicacions amb més m’agrades és una imatge idíl·lica de l’església del Monestir amb llum càlida i presència de plantes.

Aquesta fotografia es va postejar el passat 6 de juliol i va tenir un total de 204 m’agrades.

El compte que va publicar aquesta fotografia és @juanluisadame5, un fotògraf amb unes perspectives de les ciutats, la seva llum i el seu patrimoni increïbles.

Com a curiositat l’actual església del Monestir és la millor mostra de la transició d’estils arquitectònics de la Catalunya medieval. El temple actual és el tercer que ha tingut el Monestir essent un com compendi d’art romànic, gòtic i barroc.

2000 seguidors instagram

Número 7 – Visites animals al Monestir

El número 7 de les publicacions amb més m’agrades és una altre imatge animal idíl·lica, en aquesta podem observar les nostres amigues la Yuki i la Gwen a la porta del Monestir.

Aquesta fotografia es va postejar el passat dilluns 2 de novembre i va rebre un total de 207 m’agrades.

El compte que va publicar aquesta fotografia és @yuki.y.gwen, un perfil que mostra la vida d’aquestes dues monades peludes a la ciutat de Sant Cugat. Ens encanta!

2000 seguidors instagram

Número 6 – Camí de Sant Jaume, la Catedral de Santiago

El número 6 de les publicacions amb més m’agrades és una imatge que no mostra el Monestir, però es troba lligat a aquest pel camí de Sant Jaume. Es tracta de la fotografia de la Catedral de Santiago que vam repostejar per explicar el recorregut del Camí de Sant Jaume que passa pel Monestir de Sant Cugat.

Si voleu més informació sobre el camí i les seves fites a la Catalunya central des de Barcelona us deixem tota la informació requerida.

Aquesta fotografia es va postejar el passat  i va tenir un total de 217 m’agrades.

El compte que va publicar aquesta fotografia és @giorgia_iozzia, un perfil que entre d’altres mostra el pelegrinatge que va realitzar fent el camí de Sant Jaume.

2000 seguidors isntagram

Top 5

A continuació es presentaran les 5 fotografies que han rebut més m’agrades per part dels nostres espectadors, esperem que siguin les vostres favorites! A nosaltres ens encanten i estem expectants de veure més fotografies vostres cada dia.

Número 5 – Cel rogent, pluja o vent

El número 5 de les publicacions amb més m’agrades és una imatge espectacular de cel rogent un vespre a Sant Cugat amb el Monestir com a protagonista. Ja sabeu la dita, cel rogent pluja o vent; si és de vespre, l’endemà el sol a la finestra!

Aquesta fotografia es va postejar el passat 2 de juny i va obtenir un total de 226 m’agrades.

El compte que va publicar aquesta fotografia és @ratxmensantcugat, un compte especialitzat en fotografies del Monestir i les visions més maques d’aquest a partir dels diferents colors del cel. Ens encanta aquest tipus de fotografia, són un espectacle.

Com a curiositat, aquesta fotografia va ser l’escollida per comunicar la grata notícia que d’ençà que havíem obert les nostres portes després del temps de clausura, una setmana enrere, ens havien visitat unes 400 persones.

2000 seguidors instagram

Número 4 – La rosassa brillant

El número 4 de les publicacions amb més m’agrades és una imatge nocturna espectacular plena de colors i llums de la rosassa de l’església del Monestir.

Aquesta fotografia es va postejar el passat 22 de maig i va tenir un total de 234 m’agrades.

El compte que va publicar aquesta fotografia és @pepitobcn, un perfil molt dinàmic que mostra la vida i la visió artística de les ciutats i l’art d’aquestes. Súper interessant!

2000 seguidors instagram

Com a curiositat, sabeu que la rosassa del Monestir és una de les 3 més grans de Catalunya? Les 3 rosasses més grans de Catalunya són:

  • L’església del Monestir de Sant Cugat
  • L’església de Santa Maria del Pi a Barcelona
  • La Catedral de Tarragona

Número 3 – El gat a la finestra

El número 3 de les publicacions amb més m’agrades és una imatge amb un personatge ja conegut en aquesta llista, es tracta de la gata anomenada Gwen que admira el Monestir des de la seva finestra. Aquesta imatge va ser presa durant l’època de confinament i evoca la llibertat que desitjàvem en aquell moment.

Aquesta fotografia es va postejar el passat 14 de maig  i va tenir un total de 238 m’agrades.

Tal com comentàvem abans, el compte que va publicar aquesta fotografia és @yuki.y.gwen, un perfil que mostra la vida d’aquestes dues monades peludes a la ciutat de Sant Cugat. Ens encanta!

2000 seguidros instagram

Número 2 – Rajos de sol des de la muralla

El número 2 de les publicacions amb més m’agrades és una magnífica imatge del campanar i el cimbori del Monestir vist des de la porta de la muralla. La llum i els colors de la instantània evoquen al cel de tardor i ens encanta!

Aquesta fotografia es va postejar el passat 29 d’octubre i va rebre un total de 314 m’agrades.

El compte que va publicar aquesta fotografia és @juclator, un perfil d’un fotògraf que sap captar la llum i els moments únics de la vida basats en el costumisme. D’igual manera tracta les fotografies per treure d’aquestes una visió única i especial.

2000 seguidors instagramNúmero 1 – Casament

Finalment arribem a la fotografia que més m’agrades ha rebut per part de la nostra audiència d’Instagram. Es tracta d’una imatge molt especial, ja que mostra l’entrada d’una núvia per la porta de l’església del Monestir. Una imatge interessant i diferent que immortalitza una de les tradicions del Monestir i l’ús que les persones li donen a aquest.

Aquesta fotografia es va postejar el passat 13 d’octubre i va tenir un total de 400 m’agrades.

Com comentàvem anteriorment, el compte que va publicar aquesta fotografia és @juclator, un perfil d’un fotògraf que sap captar els moments únics del monestir i els seus visitants i usuaris. Ens encanta!

2000 seguidros instagram

Al·legat final

Amb aquesta última fotografia tan especial tanquem el post de les millors i més agradades fotografies del nostre perfil per celebrar els 2000 seguidors del nostre Instagram. Ens encanta que compartiu les vostres experiències amb nosaltres en forma de fotografia, és un record preciós i ens encoratja per fer la nostra feina millor cada dia.

Aquests 2000 seguidors són un mèrit de tots, esperem seguir millorant diàriament i oferint contingut de qualitat i interessant per a vosaltres!

Per tal de tancar aquest post de manera definitiva us deixem el nostre perfil d’Instagram per si us voleu assabentar de totes les novetats i dels detalls curiosos i històrics del Monestir, jutament amb el patrimoni natural i cultural santcugatenc.