VE DE GUST

Els sabors, les textures, les aromes, els productes de proximitat, la cultura i el bon clima són els ingredients de la gastronomia dels restaurants de Sant Cugat. La cuina catalana, reconeguda mundialment, és representada a molts restaurants de la ciutat, però també hi trobaràs bones representacions de gastronomia internacional. No et serà tan fàcil escollir, ja que a més de bones ofertes gastronòmiques, hi ha indrets de tota mena, alguns d’ubicats en ple centre i d’altres al mig de la natura, a Collserola.
Per posar-t’ho una mica més fàcil consulta els restaurants de Sant Cugat a TripAdvisor.

  • Restaurant Matilda
  • Pa amb tomàquet
  • Gastronomia a Sant Cugat, terrasses
  • Restaurant

TOMÀQUET MANDÓ

El tomàquet mandó és una varietat tradicional que es caracteritza per ser un fruit gran, ple, saborós, de forma esfèrica-aplanada i de pell fina amb coloració vermellosa-ataronjada. La varietat de tomàquet és autòctona del Parc Natural de Collserola, on la Masia de Can Mandó ha conservat el cultiu durant generacions. La recuperació i l’impuls del producte, mantenint la seva qualitat i puresa original, ha estat possible gràcies a l’esforç de la pagesia local, juntament amb la col·laboració del Parc. El tomàquet de Collserola es ven en alguns punts del Baix LLobregat i el Vallès.

La Xarxa de Productes de la Terra, ha denominat el tomàquet mandó com un “producte singular”. Això vol dir que aquest tomàquet destaca per les seves característiques úniques que el distingeixen de la resta, com la qualitat, la tradició i l’arrelament al territori. 

La Rural de Collserola

El projecte neix el 2014 a Valldoreix. Actualment és una cooperativa de treball format per cinc socis juntament amb un grup de voluntaris compromesos amb el projecte. S’hi cultiven per una banda, hortalisses ecològiques i, per altra, plantes aromàtiques i condimentaries. A més, s’encarreguen de la ramaderia amb tres apiaris a Collserola, gallines ponedores i un ramat de cabres. Disposen també de l’Ateneu Rural, un projecte educatiu i de formació i divulgació dels valors de l’agroecologia, el creixement personal i l’oci vivencial a l’aire lliure.

Pagesia de Collserola
Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani. Cal Quitèria

Melvida

El projecte neix a la Serra de Collserola amb l’objectiu de repoblar d’abelles l’entorn rural mitjançant una apicultura sostenible i sensible, amb processos naturals de pol·linització i protecció de la fauna i flora. El projecte es nodreix amb la recol·lecció de l’excedent dels fruits de les arnes que ofereixen les abelles.

Pagesia de Collserola
Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani. Cal Quitèria

Can Domènech

Aquesta família de dues generacions de pagesos de Collserola fa quaranta anys que es dedica a l’agricultura, sent la gestió de la hípica la seva activitat principal de la finca. A més, dediquen bona part de la seva passió i il·lusió a cultivar camps de farratges, fruita dolça i horta.

Pagesia de Collserola
Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani. Cal Quitèria

L’Ortiga

L’Ortiga neix l’any 2010. Van recuperar la finca de Can Monmany (Valldoreix) amb l’objectiu de dinamitzar i difondre l’agricultura local i sostenible. Produeixen hortalisses ecològiques i treballen per la transformació educativa, formativa i social. Es per això que treballen amb centres escolar per a donar eines i recursos pràctics i així apropar l’agricultura ecològica a la ciutadania.

Pagesia de Collserola
Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani. Cal Quitèria