Petits Camaleons, el primer festival musical pensat per a nens i nenes de 0 a 14 anys, tornarà a omplir de música la ciutat de Sant Cugat del Vallès els dies 30 de setembre i 1 d’octubre. Durant un cap de setmana, els més petits de la casa seran els autèntics protagonistes, i tot està pensat i dissenyat perquè gaudeixin de la música com no ho han fet mai: volums adequats, horaris diürns, concerts curts i artistes de gran qualitat. En les cinc edicions prèvies de Petits Camaleons, han passat més de 150 artistes de primer nivell i enguany alguns d’ells repeteixen, com Manel, Txarango, Blaumut, La iaia o Joan Miquel Oliver.

Cartell Petits Camaleons 2017

En l’edició de 2017, hi participaran 40 grups o artistes que oferiran 45 concerts diferents. Dissabte 30 de setembre tocaran Manel, Blaumut, La iaia, Doctor Prats, Aires de Rumba, Projecte Mut, Balkan Paradise Orchestra o Xiula, entre d’altres. Els nadons de 0 a 3 anys també tindran seu espai amb concerts d’iniciació musical, que aniran a càrrec de Lucía Barea i Helena Ayala. Aquesta activitat tindrà lloc a l’espai Ikea entre les 11.30 h i les 18.30 h, tant dissabte com diumenge.

El darrer dia de festival, diumenge 1 d’octubre, serà el torn de Txarango, Joan Miquel Oliver, Fundación Tony Manero, Roba Estesa, Coriolà o Xeic!, entre d’altres. Igual que dissabte, diumenge també es podrà gaudir dels contes musicals que musica Ferran Campabadal. Serà a l’escenari el Jardí dels Camaleons a les 12.15 h i a les 13.15 h.

Nous espais

En l’edició 2017, el festival comptarà amb 9 escenaris ubicats al Teatre-Auditori Sant Cugat, l’Escola de Música Victòria dels Àngels, el Conservatori Sant Cugat, la carpa del circ Raluy i la Carpa Arborètum. Com a novetat, s’incorporen dos nous espais: la Carpa Solidària, on s’exposaran les ONG i iniciatives solidàries relacionades amb infants, i el Jardí dels Camaleons, on hi haurà espectacles d’arts escèniques i música. També s’habilitaran zones per relaxar-se i descansar una estona, com l’espai Chill-Out Ikea Family, i d’altres per descobrir i experimentar, com l’espai Creactivity Cosmocaixa. Evidentment, també hi haurà una àrea de jocs, on els nens i nenes podran divertir-se i aprendre jugant

Activitats complementàries

El festival Petits Camaleons comptarà amb una extensa oferta d’activitats paral·leles, com una zona de signatures, rodes de premsa per a nens i nenes, zona comercial, espais de restauració i food-trucks, concurs de nous talents i batucades.

Preus del festival

El festival Petits Camaleons té tres categories d’entrada: la prèmium (25 € dissabte i 25 € diumenge), amb què es pot entrar a tots els escenaris i, per tant, veure tots els concerts; la bàsica (20 € dissabte i 20 € diumenge), que permet accedir a tots els escenaris excepte el Teatre-Auditori, i la senzilla (15 € dissabte i 15 € diumenge), que dóna accés a tot el festival excepte l’escenari Teatre-Auditori i l’escenari de la Carpa Arborètum. També es pot comprar un abonament per tot el cap de setmana (dissabte i diumenge, 40 €) que dóna dret a veure tots els concerts. Cal destacar que els menors de 0 a 3 anys no paguen entrada. Finalment, divendres a les 21 h té lloc un concert del grup Manel, i les entrades es compren a banda. El preu d’aquestes va des dels 18 fins als 36 €.

Horaris i localització

El festival Petits Camaleons té lloc al Teatre Auditori Sant Cugat i els seus voltants. Els concerts de dissabte i diumenge comencen a les 11.30 h i acaben a les 19.30 h, tot i que es recomana arribar a les 10 per bescanviar les entrades per les polseres.