Com ja sabreu la Festa Major ha estat cancel·lada per una causa excepcional. L’any vivent retornarem amb una celebració de doble calibre, per celebrar totes les activitats que no s’han pogut dur a terme aquest any.

Encara que la festa ha estat anul·lada, l’ajuntament i associacions han decidit celebrar dues de les activitats més emblemàtiques i identitàries de la festa grossa de manera virtual.

L’Ajuntament s’ha afegit a la proposta amb dues activitats que recorden l’essència de la nostra ciutat: el Racó Infantil i les nits de concerts per ampliar l’oferta a tots els públics. Així, sota el nom de #SantPereAcasaSTC, la iniciativa comptarà amb la cultura popular i tradicional, activitats per als més petits i la música a càrrec de grups locals.

La proposta de les entitats de cultura popular i tradicional, el treball transversal de diferents àrees municipals i la voluntat de l’Ajuntament de donar suport i promocionar el talent local, han donat com a resultat una programació per a tots els gustos.

Les activitats més significatives de la cultura popular i tradicional catalana són la base de la Festa Major de Sant Cugat. A continuació us presentem les diferents ofertes virtuals proposades per la Festa Major d’enguany.

Concurs d’arrossos

Com us vam anunciar al nostre Instagram (@monestirsantcugat) aquest any es portarà a terme el 40è concurs d’arrossos que organitzen els Amics dels Veterans i la Penya Regalèssia.

El veredicte de les creacions culinàries que vau enviar es donarà a conèixer el 28 de juny, en directe a les 13 h a través del perfil d’Instagram de l’Ajuntament i les xarxes socials de l’entitat.

‘Paga-li, Joan’, Ball del Vano i el Ram

Una altra activitat clàssica de la festa grossa de Sant Cugat és el ball del “Paga-li, Joan”.

La Comissió encarregada del Paga-li, Joan ha estat l’encarregada d’organitzar la proposta per tal que la ciutadania enregistri un vídeo mostrant els passos de la dansa típica local. Les instruccions per enregistrar el vídeo i participar en el ball es van fer arribar a totes les cases a través d’un díptic, que alhora es pot convertir en un vano plegable, dissenyat per l’Escola d’Art. La Comissió també ha enregistrat un tutorial al Canal YouTube Paga-li, Joan amb la música i els passos del ball.

Fins al 10 de juny, tothom que hi vulgui participar haurà d’enviar el vídeo amb el vano a pagalijoan@gmail.com. Amb els vídeos recollits es muntarà un vídeo que reproduirà pròpiament el ball sencer, amb música de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i es farà públic el 29 de juny a les 20 hores, a través del Canal YouTube Paga-li, Joan, el canal YouTube Ajuntament de Sant Cugat i a l’IGTV FMsantcugat.

No et perdis el tradicional ball propi de la ciutat, el Paga-li Joan, conegut com el ball del vano i el ram!

Racó Infantil

Diumenge 28 de juny, a les 18 hores, serà el torn per als nens i les nenes amb  diverses propostes molt interessants. Hi haurà un vídeo-concert personalitzat expressament per a l’ocasió, amb la participació de Xiula, Damaris Gelabert, La Tresca i la Verdesca, Landry el Rumbero, Princeses Barbudes i El Pot Petit!

També hi haurà activitats per als més petits, els infants de 0-3 anys, amb contes musicats i explicats per Toc de Retruc, companyia de teatre local.

Des de l’àrea de Ciutadania s’ha promogut la narració gravada dels 4 contes publicats recentment  i que expliquen històries tradicionals de Bolívia, el Marroc, Itàlia i la Xina, països d’on provenen una part important de la població de Sant Cugat.

Connecta’t a la festa

Pel que fa a la música, comptarem amb el projecte Connecta’t a la festa que es farà en dues parts: les nits del 28 i del 29 de juny.

Es tracta de 6 videoclips musicals amb 6 grups de la ciutat que combinaran la seva música amb una escenografia pròpia dels espectacles d’estiu. Ambientació i gravació altament cuidades de la mà de Roger Comella i Qué Rico Mambo!, professionals locals del món del cinema, la direcció, el guió i la realització.

Aquestes propostes musicals es podran visualitzar i gaudir a  l’IGTV FMsantcugat i al Canal YouTube de l’Ajuntament.

Esprem que gaudiu d’aquesta Festa Major atípica i guardeu forçes i ganes de passar-ho bé per la pròxima festa grossa.

Més informació al web de l’Ajuntament.