VILAB Sant Cugat és un nou espai que s’ha inaugurat recentment a Sant Cugat i que està totalment pensat per difondre i expandir la tradició del vi a la localitat. Es tracta d’un centre d’interpretació del vi i que s’ha situat al costat del Celler Modernista.

Et presentem el VILAB Sant Cugat perquè coneguis de què es tracta aquest nou espai obert a la nostra ciutat, que vol difondre la cultura enològica i vinícola a tots els públics.

Què és un centre d’interpretació del vi?

El VILAB Sant Cugat té com a objectiu principal difondre la importància i influència  que va tenir el sector del vi al municipi. Des del segle XVIII i fins a inicis del XX, Sant Cugat va començar a esdevenir una localitat destacada tant en la producció vinícola com en la qualitat dels vins que aquí es produïen.

Per poder donar a conèixer la gran vinculació existent de Sant Cugat amb l’univers del vi, els diumenges d’11 h a 13.30 h es podrà visitar aquest espai on hi haurà diferents instal·lacions amb experiències sensorials que van dirigides a tots els visitants interessats en el sector. També es pot visitar el VILAB Sant Cugat reservant visita prèvia a [email protected]

Aquest centre d’interpretació del vi també persegueix innovar des de la recerca i des de la cultura. És un espai ideal per a persones de totes les edats i on hi tindran cabuda una gran quantitat d’activitats i tallers pensats per a tota la família. Un nou espai que es convertirà en un lloc transversal per a tots els ciutadans de Sant Cugat i totes les persones que el vulguin visitar.

Després de més de tres dècades d’ençà que es va fer l’última premsada del vi a Celler Cooperatiu, ara el municipi torna a recuperar la seva vinculació amb el sector del vi inaugurant el VILAB Sant Cugat.

vilab sant cugat del vallès

El Celler Modernista

El Celler Modernista també es coneix amb el nom de Celler Cooperatiu. Es tracta d’un edifici modernista que es va inaugurar l’any 1921 i que, actualment, forma part del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Aquest celler es va construir per la voluntat dels pagesos de les vinyes de Sant Cugat que buscaven la millor manera de poder millor el rendiment de la seva producció. L’any 1921 es va posar en marxa aquest Celler Cooperatiu però no fou fins a l’any 1942 quan es va convertir en una Cooperativa Vinícola. El Celler Modernista és obra del mestre Cèsar Martinell, referent del modernisme industrial. Va ser alumne de Domènec i Muntaner i ja d’arquitecte, va col·laborar amb el gran exponent del modernisme Antoni Gaudí a les obres de la Sagrada Família.

celler modernista cesar martinell

Horari Vilab Sant Cugat

Per poder recuperar la tradició vinícola de Sant Cugat s’ha creat aquest nou espai al municipi. Un projecte que, a més de tot l’esmentat, també vol mantenir la memòria històrica de la localitat i que així no es perdi la tradició ni els orígens.

Al VILAB Sant Cugat també hi trobareu una maqueta de tot el municipi que està realitzada amb la tecnologia més puntera i on es pot conèixer més en profunditat l’evolució del sector vinícola. Mitjançant una projecció de mapping i una locució, es podrà conèixer millor la història de Sant Cugat i la seva relació amb el vi.

El VILAB Sant Cugat està situat al Carrer Sant Medir, 24, al costat del Celler Modernista. I els horaris d’obertura al públic són tots els diumenges i festius d’11.30 a 14.30 h.

Si voleu reservar anticipadament o fer visites concertades, podeu enviar un mail a:

[email protected]