Loading...

DESCOBREIX UN DELS MILLORS CLAUSTRES D’EUROPA AL MONESTIR DE SANT CUGAT

El conjunt monàstic, fundat al segle IX, és un dels majors exponents de l’art medieval de Catalunya i símbol de la ciutat. A l’edat mitjana, el Monestir  de Sant Cugat va arribar a ser el més poderós de tot el Comtat de Barcelona. El lloc triat per edificar el Monestir va ser l’entorn d’una antiga església edificada al s. V, on la tradició deia que hi havia enterrat el màrtir Cugat.
El Claustre és considerat una joia de l’escultura romànica, dels més importants d’Europa, i un dels més ben conservats. Destaca per l’estructura i la decoració dels 144 capitells únics. L’Església és un lloc privilegiat per poder observar clarament la transició del romànic al gòtic.  També mereix una visita el Palau Abacial, el Portal Major (actual Oficina de Turisme), la Creu del Terme, les restes de la muralla i el Museu del Monestir.

Església Monestir Sant Cugat
Església Monestir de Sant Cugat
Columnes Claustre Monestir de Sant Cugat

SUGGERIMENTS

  • L’audioguia del Monestir de Sant Cugat us submergeix en la història i la llegenda de l’època medieval.  Lloguer de reproductors a l’Oficina de Turisme o disponible a App Store i Google Play. Idiomes: català, castellà, anglès i francès. Preu 4 €.

  • Visites de nit amb notes musicals al Claustre, es realitzen durant el mes de juny. Consulta la programació.

  • Visita guiada “El monestir més poderós del Comtat Barcelona” Una visita imprescindible per conèixer el monument i la seva importància artística i històrica. Els dissabtes a la tarda de juny a octubre.

  • Nit de llegendes al Monestir de Sant Cugat.  Una visita guiada a la llum de la lluna plena de misteris i històries curiosos.

  • Visites teatralitzades en català el primer dissabte de mes a les 12 h.

  • Visites guiades gratuïtes al Museu del Monestir en català el primer diumenge de cada mes a les 12 h.  Hi ha la possibilitat d’oferir les visites guiades en altres idiomes, i també en llengua de signes, però cal reserva prèvia.

  • Visites turístiques concertades en català, castellà, anglès i francès.

VENDA D’ENTRADES

LOCALITZACIÓ

Plaça d’Octavià, 1

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

INFORMACIÓ GENERAL

Claustre:
De dimarts a dissabte, de 10.30 a 13.30 h i de 16 a 19 h (de l’1 de juny al 30 de setembre, obert de 17 a 20 h)

Diumenges i festius, de 10.30 a 14.30 h

Església:
De 9 a 12 h i de 18 a 20 h

Oficina de Turisme

Plaça d’Octavià, 10
Tel.: +(34) 936 759 952
[email protected]

PER SABER-NE MÉS

TOUR VIRTUAL

Descobreix el Monestir de Sant Cugat

DESCARREGA PDF
Audioguia del Monestir de Sant Cugat

DESCARREGA PDF